Adaptive Reuse: Colorado National Bank Hotel Conversion Update #3

Today we are going to look at the conversion progress over at the Colorado National Bank building. To refresh you, this is a historic bank building being converted to a hotel with the addition of 3 floors.

Here you can see the steel structure for the three floors that are being added as well as the extended core. Also, exterior restoration has commenced on the rear and alley side of the building.

 

 

Did you know that this is the second time floors have been added to the Colorado National Bank building? Let’s look at some pictures thanks to the Denver History Tours Blog! On the left is the original construction circa 1915. On the right is the construction of the additional floors circa 1925. Pretty neat!

 

This building has been through quite a lot and it’s great seeing it brought back to life with a whole new purpose!

By | 2013-04-07T19:34:01+00:00 April 7, 2013|Categories: Adaptive Reuse, Revitalization|Tags: |5 Comments

5 Comments

  1. Steve April 8, 2013 at 9:45 am

    You can see that the footprint of the original structure was only 1/2 the size of the current footprint. This is the third expansion project. The first was to enlarge the two story building to the rear. The second expansion was vertical addition of two floors.

  2. John O. April 9, 2013 at 9:52 am

    The second historic photograph is actually that second expansion in 1964, as the building’s later vertical design is a formalist take on the neo-classical.

    Great photographs and an interesting example of a wedding cake type addition strategy.

  3. UrbanZen April 9, 2013 at 4:53 pm

    Awesome project. Quick question: I thought they were only adding two floors, but it does look like it could be three. Unless that top row is just some type of fascia.

  4. jeff April 12, 2013 at 6:03 am

    What kind of hotel will it be? What firm is the architect?

  5. Michael April 23, 2013 at 10:32 am

    I am thrilled about the Hotel.. I really am… and very very excited to see it when it opens. I am less enthusiastic about the new design added to the old. I hope when its done it looks better than the rendering. My opinion is that it does not do justice to the design of the original building or the “64” addition. The addition of the “20s” did a perfect job matching. I cannot say the same of the current design.

Comments are closed.